Datum

3 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

KAMPEN – In een knotsgekke wedstrijd heeft VV Kampen zaterdag met 6-4 gewonnen van Dieze West. De Kamper vierdeklasser bouwde in ruim een half uur een 5-0 voorsprong op, maar zag de grote marge in het restant van de eerste helft slinken tot twee (5-3). Na rust herpakte Kampen zich en stapte de ploeg van trainer Meloudi Zaki met een 6-4 zege van het veld.

Zaki liet zijn ploeg in de eerste helft vol druk zetten op Dieze West. Dat betaalde zich geweldig uit. Na 32 minuten stond Kampen op een 5-0 voorsprong door treffers van Yunus Aybek (2), Nebi Öztürk (2) en Pedro Lopes. Na de 5-0 kwam er een kentering. Op advies van Aybek liet Kampen zich inzakken. Dat pakte verkeerd uit. Dieze West kreeg ruimte om te voetballen en scoorde drie treffers. In de 34ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding van VV Kampen-goalie Michel Koster. De strafschop werd benut en dat gaf Dieze West een boost. De Zwollenaren scoorden vervolgens voor rust nog twee keer. “We verloren de grip. Ze kunnen goed voetballen en wij hebben ze daarvoor de ruimte gegeven”, aldus Zaki.

De niet geheel fitte VV Kampen-keeper Johny Mulder vervulde na rust een belangrijke rol. Hij kwam in de tweede helft in het veld voor Michel Koster, die de strijd moest staken vanwege een liesblessure. Bij 5-3 verrichtte Mulder een cruciale redding bij een goede kans voor Dieze West. Özturk scoorde na ruim een kwartier in de tweede helft de belangrijke 6-3. Toen verdween het geloof bij Dieze West. Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder, nadat een speler van Dieze West een tweede gele kaart ontving. Vijf minuten later kon ook Albert Ngnosse van VV Kampen vertrekken met twee keer geel. In blessuretijd scoorde Dieze West nog de 6-4.

Vorig seizoen liep de wedstrijd tussen Dieze West en VV Kampen in Zwolle nog uit de hand. Dit keer was er volgens Zaki niets aan de hand.

(Bron: Brugnieuws 27 oktober 2018 Gerard Meijeringh)