Datum

29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VV Kampen heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel bij Daarlerveen (1-1). De ploeg van trainer Meloudi Zaki speelde bijna de gehele wedstrijd met een man minder.

In de 9e minuut werd Emrah Setintas van Kampen met rood weggestuurd. “Hij speelde de bal”, aldus Zaki. De scheidsrechter oordeelde anders en stuurde Cetintas weg. De toegekende strafschop werd benut door Daarlerveen. Daarna ging Kampen met een man minder behoudend spelen en was het vooral tegenhouden. Toch gaf Kampen weinig weg. Achterin hielden de bezoekers de boel goed dicht. Kampen was af en toe gevaarlijk in de counter, maar de eindpass was niet zorgvuldig genoeg.

Na rust bleef het beeld hetzelfde. In de 73ste minuut kwam Kampen langszij. Na een corner constateerde de arbiter dat Kerwin van Klinken in zijn rug werd gedrukt en legde de bal op de stip. Nebi Öztürk schoot de strafschop binnen. Daarna kwam Daarlerveen af en toe gevaarlijk opzetten, maar Kampen hield stand. De ploeg miste in de slotfase de frisheid om toe te kunnen slaan in de counter.

Zaki was content met het resultaat. “Ik ben tevreden met een punt, maar het is zuur dat er al zo vroeg in de wedstrijd één van je spelers wordt weggestuurd. Ik moet de jongens een compliment geven. Ze hebben collectief gestreden. Iedereen is echt tot het gaatje gegaan.”

(Bron: Brugnieuws 2 oktober 2018 Gerard Meijeringh)